Vintage Meubels by PimsTra Meubelen

Vintage Meubels

Wat is vintage? Het is een chique woord voor tweedehands. Het woord komt voort vanuit de fashion branche. Het zijn authentieke, oude (designer)kledingstukken en schoenen waar opnieuw vraag naar is. Het gaat hierbij om kleding gemaakt tussen 1920 en begin jaren tachtig, maar met name om de vijftiger, zestiger en zeventiger jaren. Het is niet oud genoeg om anthiek te mogen worden genoemd. Momenteel is vintage in de mode en de vraag is momenteel groter dan het aanbod.

Net zoals in de fashion branche vindt u vintage vandaag de dag terug in de meubelbranche. En hier gaat het dan om oude, authentieke meubels uit ook met name de jaren vijftig, zestig en zeventig waar opnieuw interesse voor is. Hebben meubelen dezelfde uitstraling als vintage meubels, maar zijn ze recent gemaakt, dan noemen we dat retro meubelen.

Het merendeel van vintage meubels is gebruikt en met de hand gemaakt, maar hoe lang de meubelen gebruikt zijn is altijd de vraag. Uit de staat van het meubel is vaak al wel veel af te leiden. Het komt voor dat een meubelstuk van 60 jaar oud maar heel kort gebruikt is. Maar ook een sleets uitziend meubelstuk kan bijzonder zijn. Niet alleen omdat het mooi kan zijn, maar omdat daar veel, letterlijk zichtbare, historie achter zit.

Vintage meubelen zijn onderscheidend, vaak van goede kwaliteit (met veel zorg en aandacht gemaakt) en het milieu wordt gespaard.

Vintage meubels zijn goed te combineren met een moderne inrichting. Zeker ook in combinatie met hout. Het kan uw interieur een extra dimensie geven. Misschien bent u eerder geneigd om een nieuw meubelstuk aan te schaffen, maar het is echt de moeite waard om vintage te overwegen.

PimsTra Meubelen is altijd op zoek naar vintage meubels. Deze vintage meubels van minimaal 30 jaar oud zijn vaak kenmerkend voor een bepaalde periode. Deze meubels met een eigen verhaal krijgen weer een nieuw leven. Laat u verassen door het effect van vintage meubels in uw interieur.

Voor meer informatie met betrekking tot een meubelstuk dat u op de webshop tegenkomt kunt u altijd contact opnemen. Ook kunt u het meubel bezichtigen in Waalwijk.

Tot ziens.

PimsTra Meubelen